MEEDOEN

Fijn dat je de oproep hebt ondertekend. Maar Alarm Europa is niet iets van de korte adem. Dit werkt alleen als het blijft. Daar zijn wij allemaal voor nodig.

Spreek met jezelf of beter nog, met een clubje vrienden / familieleden / collega’s af om op elke eerste maandag van de maand om 12:00 uur een kleine of een grote handeling te verrichten die humane opvang in Europa en aan haar grenzen, dichterbij brengt.

DEEL HET MET DE WERELD

Zorg vooral dat de burgemeester de oproep krijgt. Mail het en deel het #AlarmEuropa met vrienden familie en collega’s. Naar lokale politici. Zet ‘m zomaar ineens pardoes op het intranet van je bedrijf. Stuur ‘m naar mensen waarvan je weet dat ze erachter staan, maar misschien ook juist naar mensen waarvan je niet helemaal zeker weet of ze erachter staan.

LAAT JE HOREN

Laat je alarm horen op de eerste maandag van de maand om 12:00 uur. Dat kan overal: bij het stadhuis, in de klas of middenin de (zoom)vergadering van je werk. Het kan zingend, neuriënd, het kan met een koor aan scooter-alarmen.
Laat op een manier die bij jouw past horen dat je wilt dat jouw dorp, stad, gemeente vluchtdorp, stad, gemeente wordt.

EN ZIEN!

Maak vooral een filmpje van je alarm of versie van de muzikale estafette en deel het met ons. Geef het door: daag mensen uit om de volgende maand zijn of haar alarm te laten klinken.  

MET ANDEREN UIT AMSTERDAM EN MODDERGAT!

Bedenk, brainstorm, betrek en bindt. Met mensen uit je stad, dorp of gemeente!