MUZIKALE ESTAFETTE

TEGEN DE ONVERSCHILLIGHEID

Musici spelen en zingen El Cant dels Ocells, een traditioneel Catalaans liedje dat door de legendarische Pablo Casals werd bewerkt voor cello. Uit verzet tegen het fascisme van het Franco-regime begon hij ieder concert uit protest met zijn Song of the Birds.

Wil je meedoen?
Speel of zing, alleen of samen, onmiddellijk na het maandelijkse luchtalarm, voor jouw gemeentehuis, jouw versie van Song of the Birds. Maak een filmpje en deel het op social media met #AlarmEuropa. Elke eerste maandag van de maand staat er vervolgens een muzikant voor jouw gemeentehuis. Ofwel jijzelf, ofwel een volgende door jou benaderde muzikant. Je kan ook een echte estafette organiseren met andere musici, een koor, fanfare of muziekschool. Hoe klein of groot je het wil maken, is aan jou.
Je kunt ook meedoen door een kort filmpje te maken en dat te delen op social media. Met bijvoorbeeld de tekst: Ik doe mee met de muzikale estafette tegen de onverschilligheid in solidariteit met medemensen op de vlucht aan de grenzen. #AlarmEuropa